Shea Plaza for the Performing Arts

We have designed an entry plaza for the William Paterson University Shea Performing Arts building.  The music program at WPU has one of the premier jazz programs in the country and an active performing arts schedule.   Seating areas frame the circular space with brushed concrete aggregate cubes.  The new plaza takes its cue from the other pedestrian plazas we have designed on campus with brick paving and sustainable landscaping.  All storm water will be captured on site with planted rain gardens within the plaza.

202 8th Street

For a new condominium in the Park Slope section of Brooklyn, we have designed all the outdoor amenity spaces including an entry courtyard that has the feel of an urban pocket park, and two community roof gardens. The roof garden on the first floor features a stone hearth and dining area.  The rooftop garden will have a bar, grill and dining area with extensive landscaping.

Millburn Courtyard, Millburn, N.J.


WINNER OF THE 2004 EXCELLENCE AWARD FROM DOWNTOWN NEW JERSEY, INC.  We have redesigned a central courtyard space in the center of the downtown surrounded by commercial properties. The new design replaces a brick paved area and an old oversize concrete fountain.  The space lends itself to a variety of uses: outdoor dining, summertime entertainment, an interactive water feature, strolling and passive landscaped seating areas. The entrance alley with signage, landscaping and a stone channel encourages people to enter from Main Street.

Maplewood Police and Justice Center Streetscape

LEED Certified

The Township  completed a new civic building to house the Police Station and municipal court.  Along with the Goldstein Partnership Architects and Frank H Lehr Associates Engineers, we worked closely with the Township representatives to create a distinctive place along the Springfield Avenue Streetscape that also provides the required security for the specific use of the building and parking lot.

 

9-11 Memorial: Millburn, NJ

We designed a memorial for the eight residents of this town who perished in the 9-11 terrorist attacks. In a quiet area of the townships’ central Taylor Park, along the Rahway River is a small circular plaza area with a stone wall that is set off center. There are three granite panels, two of which have four names engraved and the central panel describing the event. It is meant as a contemplative space for which to come and reflect.

 

Ropes Park and Playground

The design for this park was intended to provide a park and playground for all ages of the neighboring community. An important element of the park was to bring back trees and lawn to an otherwise completely asphalted area.

Jersey City Housing Authority Playground

Booker T. Washington Apartments We designed an interactive water feature and two new play structures located in the center of this family housing project site. The colorful components of the playground and soft safety surface add vibrancy to the central open space of the complex.

Rahway River Corridor Study: Maplewood, N.J.

The goal is to provide safe access along the river for pedestrians and where possible bike paths, and to ecologically restore the riverbank with low impact methods and native vegetation. Our Study encompasses an approximately 38 acre area along the Rahway River that connects two municipal parks. We evaluated land use, infrastructure, circulation, vegetation, slope, ecological context and other aesthetic values for concepts to rehabilitate the riverfront. The project included several meetings with the community included in the design process.